Άρθρα

/Άρθρα

Το σχόλιο της Δευτέρας – 31/10/2016

Τον φετινό Οκτώβριο, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το πρώτο « Σχόλιο της Δευτέρας » (14/10/2013 ). Όλοι οι « Σχολιαστές», σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, την αγάπη σας , αλλά και τις παρατηρήσεις σας, υλικά τα οποία αποτελούν τις πηγές της βελτίωσής μας.

Το σχόλιο της Δευτέρας – 03/10/2016

Καταρχήν προτείνω δύο βιβλία απαραίτητα σε κάθε Λογίστρια και Λογιστή. α)«Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ», β) «Ο ΆΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ Ο ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΝΟΣ, ( ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ )»

Το σχόλιο της Δευτέρας – 12/09/2016

Εάν έχετε δει Τo briefing της ημέρας (Όλα) (καθημερινή ενημέρωση ) και έχετε διαβάσει το «Taxheaven Weekly Newsletter» ( το εβδομαδιαίο Newsletter, με τις αποφάσεις της εβδομάδας ), [ δείτε : εδώ https://www.taxheaven.gr/default/pages/viewnlw/id/62 ] το οποίο έρχεται στο e-mail σας, τότε μπορείτε να παρακάμψετε το «Σχόλιο της Δευτέρας».

Αποτίμηση (επιμέτρηση) αποθεμάτων – Τι προβλέπεται λογιστικά και φορολογικά

Εδώ και καιρό «υποβόσκει» μια συζήτηση, αλλά και αρθρογραφία, σχετικά με την φορολογική ή όχι αναγνώριση της (τυχόν) «ζημιάς» που προκύπτει από την εφαρμογή του λογιστικού κανόνα αποτίμησης των αποθεμάτων στην «είδος χαμηλότερη αξία μεταξύ κόστους κτήσης και καθαρής ρευστοποιήσιμης αξίας».